Cod CAEN secțiunea G Comerț cu ridicata și cu amănuntul, Repararea autovehiculelor și motocicletelor

Codul CAEN G include:

Aceasta sectiune include comertul cu ridicata si cu amanuntul (adica vânzarea fara transformare) a oricarui tip de marfuri si prestarea serviciilor auxiliare vânzarii marfurilor. Comertul cu ridicata si cu amanuntul sunt etapele finale ale distribuirii marfurilor. În aceasta sectiune este inclusa si repararea autovehiculelor si a motocicletelor. Vânzarea fara transformare este considerata aceea care include operatiile obisnuite (manipularile) asociate comertului, de exemplu sortarea, trierea si asamblarea marfurilor, mixarea (amestecarea) bunurilor (de exemplu vin sau nisip), îmbutelierea (cu sau fara curatarea în prealabil a sticlelor), ambalarea, portionarea si reambalarea pentru distribuirea în loturi mai mici, depozitarea (fie ca implica ori nu refrigerare sau congelare); curatarea si uscarea produselor agricole; taierea panourilor din lemn sau a tablei, ca activitati secundare.

diviziunea caen 45 include toate activitatile privind vânzarea si repararea autovehiculelor si motocicletelor, în timp ce diviziunea caen 46 si diviziunea caen 47 includ toate celelalte activitati comerciale. Distinctia între diviziunea caen 46 (comert cu ridicata) si diviziunea caen 47 (comert cu amanuntul) se bazeaza pe tipul de client predominant. Vânzarea cu ridicata este revânzarea (vânzare fara transformare) bunurilor noi si a celor folosite, catre comerciantii cu amanuntul, catre utilizatorii industriali, comerciali sau profesionali, ori catre alti vânzatori cu ridicata ce activeaza ca agenti sau brokeri în cumpararea marfii pentru ei, sau pentru vânzarea marfii catre alte persoane sau firme. Principalele tipuri de activitati incluse sunt cele desfasurate de comerciantii cu ridicata, adica acei care îsi însusesc titlul asupra marfii pe care o vând, cum ar fi: vânzatorii cu ridicata sau misitii; distribuitorii industriali; exportatorii, importatorii si asociatiile cooperatiste de achizitie; sucursalele si birourile comerciale (dar nu magazinele pentru desfacerea cu amanuntul) ce sunt mentinute de unitatile industriale sau miniere, separat de locurile de productie respective, în scopul de a desfasura activitati de marketing legate de produsele lor si care nu se limiteaza doar la preluarea de comenzi ce urmeaza a fi onorate prin expeditie directa de la uzinele sau minele respective. Sunt inclusi, de asemenea, brokerii de marfuri si bunuri de consum, comerciantii cu comision, agentii comerciali si asamblorii, cumparatorii de marfuri în vrac si asociatiile cooperatiste angajate în desfacerea pe piata a produselor agricole. Vânzatorii cu ridicata, adeseori asambleaza fizic, sorteaza si triaza marfurile aflate în loturi mari, portioneaza, reambaleaza si redistribuie în loturi mai mici, de exemplu produse farmaceutice; depoziteaza, refrigereaza, livreaza si instaleaza bunuri, se angajeaza în activitati promotionale pentru clientii lor si proiecteaza etichete.

Comertul cu amanuntul este revânzarea (vânzarea fara transformare) de marfuri noi si folosite, catre publicul general, pentru consum si utilizare personala sau în gospodarie, prin: magazine, supermagazine, standuri, case de comenzi prin posta, vânzatori ambulanti, cooperative de consum, case de licitatie etc. Majoritatea comerciantilor cu amanuntul preiau titlul de proprietate asupra marfurilor pe care le vând, dar unii actioneaza ca agenti pentru un mandatar si vând în consignatie sau pe baza de comision.

Informații și explicații suplimentare cod CAEN G

Statistici cod CAEN G
216 992 firme

Total număr firme (S.R.L. / S.A.) care au ca obiect de activitate acest cod CAEN

802 257 salariați

Total număr de salariați care lucrează în acest cod CAEN

765 608 055 117 RON cifră de afaceri netă

Suma cifrelor de afaceri ale tuturor firmelor care activează în acest cod CAEN

44 583 046 246 RON profit net

Suma profiturilor tuturor firmelor care activează în acest cod CAEN

Vezi topul codurilor CAEN
Download firme .XSLX și .CSV GRATUIT

Descarcă gratuit baza de date în format .XLSX sau .CSV ce conține cele 216992 firme din codul CAEN G împreună cu adresele, telefoanele și bilanțurile contabile raportate în 2022.

Pentru a descărca bazele de date trebuie să te loghezi. Nu ai cont? Creează-ți un cont nou.
Firmă
Nume firmă
CUI
Nr. Reg. Comerțului
Adresă sediu social
Telefon
Stare firmă
Bilanț 2018 / 2019 / 2020 / 2021
Număr salariați
Cifră de afaceri netă
Profit net
Cotă de piață
CAEN
Cod CAEN
Descriere cod CAEN
Atenție! Nu toate firmele conțin numere de telefon sau adrese sociale complete. Procentul poate varia între 60 și 90%.
Link-uri utile
cod caen 6202 cod caen constructii cod caen 1071 caen 6202 caen 8690 caen 1071 caen 5610 caen 6209 caen 2562 cod caen service auto cod caen 2363 cod caen 5520 caen constructii caen 5520 caen 2932 cod caen organizare evenimente cod caen 4619 cod caen 9602 8690 1071 cod caen cod caen comert cu amanuntul