Top 50 coduri CAEN

Cod CAEN 1051 Fabricarea produselor lactate si a brânzeturilor


Aceasta clasa include:
-prelucrarea laptelui lichid proaspat, pasteurizat, sterilizat, omogenizat si/sau tratat la temperatura ridicata
-fabricarea bauturilor pe baza de lapte
-fabricarea smântânii din laptele lichid proaspat, pasteurizat, sterilizat, omogenizat
-fabricarea laptelui praf sau concentrat, îndulcit sau neîndulcit
-fabricarea laptelui sau smântânii în forma solida
-fabricarea untului
-fabricarea iaurtului
-fabricarea brânzei si a laptelui batut
-fabricarea zerului
-fabricarea cazeinei sau lactozei
Aceasta clasa exclude:
-productia de lapte brut de vaca, vezi cod CAEN 0141
-productia de lapte brut de oaie, capra, iapa, magarita, camila etc., vezi cod CAEN 0143, vezi cod CAEN 0144, vezi cod CAEN 0145
-fabricarea laptelui care nu provine din laptarii si a înlocuitorilor de brânza, vezi l089