Top 50 coduri CAEN

Cod CAEN 06 Extractia petrolului brut si a gazelor naturale


Aceasta diviziune include productia de titei brut, forarea si extragerea titeiului din sisturi bituminoase si nisipuri petrolifere, productia gazelor naturale si recuperarea hidrocarburilor lichide. Aceasta diviziune include activitatile de exploatare si/sau dezvoltarea câmpurilor de titei si gaze. Asemenea activitati pot include saparea si echiparea puturilor, punerea în functiune a separatoarelor, a agentilor dezemulsionanti, a echipamentului de decantare a mâlului si conductelor de colectare a titeiului brut din teren; precum si toate celelalte activitati pe care le implica pregatirea titeiului si a gazelor naturale, pâna în momentul expedierii din zona producatoare.
Aceasta diviziune include productia de titei, forarea si extragerea titeiului din sisturi bituminoase si nisipuri petrolifere, productia gazelor si hidrocarburilor lichide, prin gazeificare, lichefiere si piroliza carbunelui, în locatiile miniere.

Aceasta diviziune exclude:
-servicii anexe în domeniul extractiei titeiului si gazelor naturale, executate pe baza de tarif sau contract, vezi cod CAEN 0910
-activitatea de explorare a puturilor de extractie a titeiului si gazelor naturale, vezi cod CAEN 0910
-forajul si sondajul experimental, vezi cod CAEN 0910
-rafinarea produselor petroliere, vezi cod CAEN 1920
-lucrarile de prospectiuni geofizice, geologie si de supraveghere seismica, vezi cod CAEN 7112

Subdiviziuni ale codului CAEN 06

cod CAEN 061 Extractia petrolului brut

cod CAEN 062 Extractia gazelor naturale