Top 50 coduri CAEN

Cod CAEN 16 Prelucrarea lemnului, fabricarea produselor din lemn si pluta, cu exceptia mobilei; fabricarea articolelor din paie si din alte materiale vegetale împletite


Aceasta diviziune include fabricarea produselor din lemn, cum sunt cheresteaua, placajul, furniturile, ambalaje din lemn, podelele, grinzile si constructiile prefabricate din lemn.
Procesele de productie includ operatii ca: taierea, rindeluirea, fasonarea, laminarea si asamblarea produselor din lemn, pornind de la taierea bustenilor sau de la producerea cherestelei, urmând apoi operatiuni de prelucrare cu diferite unelte si utilaje. Cheresteaua sau alte produse fasonate din lemn pot fi de asemenea rindeluite sau lustruite ulterior si asamblate în produse finite, cum sunt ambalajele din lemn.
Exceptând activitatea de taiere cu fierastraul, aceasta diviziune este structurata în principal, pe baza produselor specifice fabricate.
Aceasta diviziune nu include fabricarea mobilei (310) sau instalarea (montarea) elementelor de dulgherie si tâmplarie pentru constructii din lemn (4332, vezi cod CAEN 4333, vezi cod CAEN 4339).

Subdiviziuni ale codului CAEN 16

cod CAEN 161 Taierea si rindeluirea lemnului

cod CAEN 162 Fabricarea produselor din lemn, pluta, paie si din alte materiale vegetale