Top 50 coduri CAEN

Cod CAEN 17 Fabricarea hârtiei si a produselor din hârtie


Aceasta diviziune include fabricarea celulozei, hârtiei si produselor din hârtie reciclata. Activitatile de fabricare a acestor produse sunt grupate împreuna deoarece ele constituie o serie de procese integrate pe verticala. Într-o unitate se desfasoara adesea mai mult de o activitate.
Exista în esenta trei activitati:
-fabricarea celulozei care implica separarea fibrelor de celuloza de impuritati din lemn sau obtinerea de celuloza prin topirea hârtiei uzate si amestecarea acesteia cu mici cantitati de reactivi pentru a întari legatura dintre fibre
-fabricarea hârtiei implica turnarea celulozei peste o retea de fibre în miscare astfel încât sa se formezeo foaie continua. Produsele de papetarie sunt fabricate din hârtie sau alte materiale prin diverse tehnici.
-articolele din hârtie pot fi tiparite (de exemplu: tapetul de hârtie, hârtia de ambalaj pentru cadouri etc.), cu exceptia cazurilor în care tiparirea de informatii reprezinta scopul principal.
Productia de celuloza, hârtie si carton în vrac (masa nedivizata) este inclusa în grupa 171, în timp ce restul claselor includ productia de hârtie si produse din hârtie.

Subdiviziuni ale codului CAEN 17

cod CAEN 171 Fabricarea celulozei, hârtiei si cartonului

cod CAEN 172 Fabricarea articolelor din hârtie si carton