Top 50 coduri CAEN

Cod CAEN J INFORMATII SI TELECOMUNICATIIAceasta sectiune include productia si distributia de informatii si produse culturale, furnizarea mijloacelor de transmitere sau distributie a acestor produse, precum si servicii privind comunicatiile, tehnologia informatiei si prelucrarea datelor si alte activitati de servicii informationale. Principalele componente ale acestei sectiuni sunt activitati de editare (diviziunea 58), incluzând activitati de editare a produselor software, activitati de productie cinematografica si înregistrari audio (diviziunea 59), activitati de difuzare si transmitere de programe radio si televiziune (diviziunea 60), telecomunicatiile (diviziunea 61), servicii în tehnologia informatiei (diviziunea 62) si alte activitati de servicii de informationale (diviziunea 63).
Editarea include achizitia drepturilor de reproducere (copyright) asupra continutului (produse informationale) si punerea la dispozitia publicului larg prin angajarea în (sau aranjarea pentru) reproducerea si distributia acestui continut, în diferite forme. În aceasta sectiune sunt incluse toate formele posibile de editare (în forma tiparita, electronica sau audio, Internet, ca produse multimedia cum ar fi CD-ROM-urile etc.). Activitatile aferente productiei si distributiei programelor TV fac obiectul diviziunilor 59, vezi cod CAEN 60 si 61, reflectând diferitele etape ale acestui proces. Componentele individuale, cum ar fi filmele, serialele de televiziune etc. sunt produse prin desfasurarea activitatilor din diviziunea 59, în timp ce crearea unui program complet al unui canal de televiziune, din produse componente în diviziunea 59 sau alte componente (programe de stiri în direct) este inclusa în diviziunea 60.
Diviziunea 60 include de asemenea si difuzarea programelor de catre producator.
Distribuirea programelor complete de televiziune de catre terte parti, adica fara nici o modificare a continutului, este inclusa în diviziunea 61. Difuzarea din diviziunea 61 se poate efectua prin radiodifuziune, satelit sau retele de cablu.

Subdiviziuni ale codului CAEN J

cod CAEN 58 Activitati de editare

cod CAEN 59 Activitati de productie cinematografica, video si de programe de televiziune; înregistrari audio si activitati de editare muzicala

cod CAEN 60 Activitati de difuzare si transmitere de programe

cod CAEN 61 Telecomunicatii

cod CAEN 62 Activitati de servicii în tehnologia informatiei

cod CAEN 63 Activitati de servicii informatice