Top 50 coduri CAEN

Cod CAEN 43 Lucrari speciale de constructii

Cod caen constructiiAceasta diviziune include lucrarile speciale de constructii, adica de realizare a unor parti din cladirile si lucrarile de geniu civil sau de pregatire a acestora. De obicei, este vorba de specializarea într-un singur domeniu comun diferitelor structuri, necesitând calificare sau echipament specializat. Sunt incluse activitati ca: fixarea pilonilor, lucrari de fundatii, lucrari de armare, lucrari de betonare, zidarii, schelarie, fixarea acoperisului etc. Aici este inclusa înaltarea structurilor de otel, cu conditia ca piesele componente sa nu fie produse de aceeasi unitate.

Lucrarile speciale de constructii sunt executate cel mai adesea în regim de subcontractare, în timp ce reparatiile sunt efectuate direct pentru posesorul constructiei. Sunt incluse de asemenea activitatile de finisare a cladirilor.

Sunt incluse lucrarile de instalare a tuturor tipurilor de utilitati care fac constructia sa functioneze. Aceste lucrari sunt de obicei efectuate la locul constructiei, desi parti ale lucrarii pot fi executate în ateliere speciale.

Codul caen de constructii include:

Sunt de asemenea incluse si:

Sunt incluse de asemenea reparatiile lucrarilor mai sus mentionate. Activitatile de finisare a cladirilor cuprind acele activitati care contribuie la finalizarea sau finisarea unei constructii, cum ar fi montari de geamuri, tencuieli, vopsitorie, pardosire sau acoperirea peretilor cu placi de ceramica sau cu alte materiale ca parchet, mocheta, tapet etc., lustruirea pardoselilor, lucrari de dulgherie fina, lucrari pentru acustica speciala, curatarea exteriorului etc. Sunt incluse de asemenea reparatiile lucrarilor mai sus mentionate.

Închirierea echipamentelor de constructie cu operator este clasificata în cadrul clasei de activitate de constructii efectuata cu acest echipament.

Subdiviziuni ale codului CAEN 43

cod CAEN 431 Lucrari de demolare si de pregatire a terenului

cod CAEN 432 Lucrari de instalatii electrice si tehnico- sanitare si alte lucrari de instalatii pentru constructii

cod CAEN 433 Lucrari de finisare

cod CAEN 439 Alte lucrari speciale de constructii